Home

Научни камион у Ужицу

Објавио ПЕТИЦА | Датум: мај 09 2017

logo6

Научни камион Центра за промоцију науке је покретна лабораторија, учионица и изложбени простор домаће производње. Осмишљен је тако да може да стигне у све делове Србије и приближи науку грађанима кроз различите програме који се у њему одржавају.

У сваком од градова које посети Научни камион ЦПН осмишљен је вишедневни програм који чине разноврсни садржаји намењени ученицима, организованим групама, али и свим осталим заинтересованим грађанима.

Саставни делови ове мобилне конструкције су и радне станице и интерактивни експонати који додатно подстичу радозналост и интересовање за науку. Научни камион ЦПН је опремљен прикључцима за струју, воду и интернет, а поседује и опрему за аудио-визуелне презентације и живи тв пренос.

Захваљујући Научном камиону ЦПН, покретној инфраструктури за промоцију науке, култура науке стиже у све крајеве Републике Србије. Тиме се остварује главна мисија Центра за промоцију науке – да знање у 21. веку постане доступно свим грађанима Србије.

У оквиру гостовања Научног камиона у Ужицу одржана је радионица „Физика за најмлађе: пливање и тоњење“ којој је присуствовало 30 ученика Основне школе „Душан Јерковић“. Аутор и реализатор радионице је Јелена Радовановић, а ученици сарадници били су Јован Ћосовић, Сара Вучићевић, Јелисавета Милосављевић и Алекса Златић, сви ученици VII1 одељења ОШ „Слободан Секулић“.

Оставите коментар