Home

Образовање за права детета – реализација акција и осталих активности

Објавио Администратор | Датум: дец 15 2020

IMG_20201104_133456

Образовање за права детета  – реализација акција и осталих активности

После реализоване друге обуке Ученичког парламента у оквиру Пројекта образовање за права детета коју у сарадњи са Песталоци фондацијом реализује Ужички центар за права детета са сарадницима, ученици су планирали да реализују неколико акција које се односе на дечја права.  Иако је ситуација због пандемије била неповољна, ученици су успели да спроведу активности које су планирали:
Снимили су клипове на тему дечјих права који су били презентовани прилиоком панел дискусија деца-деци са вршњацима из неколико градова Србије.
Спровели су акцију „Да нам храна буде разноврсна и здрава“, Акција је спроведена са ученицима од 5. до 8. разреда. Испитивали су ставове деце о исхрани.  
Спровели су упитник са ученицима од 5. до 8. разреда о задовољству наставом за период од почетка школске године до децембра месеца. Податке су обрадили и презентовали на Ученичком парламенту, а биће представљени и на Наставничком већу попводом другог полугодишта Акцијама и реализацијом часова  је обухваћено око 350 ученика.  
Наставници и учитељи су укупно реализовали 11 часова који се односе на тему дечјих права.
Такође су и написали сценарију за представу о дечјим правима кроз неколико једночинки.  
О активностима наше и других школа обухваћених пројектом, више можете погледати и на адресама:  https://www.opd.org.rs/vesti/
Фотографије представљају реализацију активности, планирање, договоре и реализацију.

Координаторка  школског пројекта
Весна Богосављевић


Оставите коментар