m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ПРАВА ДЕТЕТА 2021.

PRAVA

Већ трећу годину у нашој школи се реализује пројекат „Образовање за права детета“. Пројекат се реализује у сарадњи са Ужичким центром за права детета који у сарадњи са организацијама цивилног друштва  и основним школама  у Србији, путем овог пројекта ради на промоцији и имплементацији дечјих права у школе. Све активности се реализују уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

У другом полугодишту ове школске године вршњачки едукатори ученичког парламента су реализовали низ радионица о превенцији дискриминације у свим одељењима од првог до четвртог разреда , а од петог до  осмог разреда су реализовали радионице које се односе на опасности које се појављују на интернету.  Ученици првог циклуса  су такође , након реализованих радионица сачинили зидне новине које се односе такође на пртевенцију дискриминације.

Обука вршљачких едукатора

Чланови  парламента су у сарадњи са координаторком школског пројекта Весном Богосављевић осмислили обуку за вршњачке едукаторе, за млађе и старије разреде. Осмислили су ППТ презентације, сценарио за реализацију радионица и у склопу радионица су приказивали пригодбне видео садржаје, после којих се водила дискусија.

Опширније о радионици можете погледати ОВДЕ

Координаторка пројекта
Весна Богосављевић