Home

Активности еколошке секције


Уређивање дворишта школе

Фебруар 2014. године

Ученици осмог разреда, чланови Еко-секције, уређују школско двориште са наставником биологије Милорадом Јањушевићем.

 

 

Пројекат „Примарна селекција отпада у школама у Ужицу и Тузли“

duboko

У суботу 26. октобра 2013. године, наставници биологије Милорад Јањушевић и Милева Рогић са ученицима осмог разреда наше школе посетили су депонију „Дубоко“ у оквиру пројекта „Примарна селекција отпада у школама у Ужицу и Тузли“.

 

Еколошки квиз о рециклажи и примарној селекцији отпада

 

recycling_binsДана 4. јуна у Основној школи „Слободан Секулић“ одржан је еколошки квиз о рециклажи и примарној селекцији отпада за ученике 7. разреда. Укупно се такмичило 12 ученика (6 парова). Квиз је осмишљен у виду презентације, тако да су ученици могли да чују питања од водитеља квиза (наставница Милева Рогић,) али и да прочитају на платну. На тај начин смо смањили количину штампаног материјала, ученици су само одговоре записивали на папиру. На питања су одговарали истовремено, исписивањем одговора.
Ученици су били веома мотивисани и лепо расположени све време трајања квиза. Занимљиви су и називи група, односно парова: Еко-клуб (победници, Душан Божић и Милица Обрадовић), ЈКП Биоктош, Алуминијумске лименке, Лимун, Слобода УЕ, YUB.
Победници ће бити учесници Еко-кампа на Тари од 21.до 25.августа, а остали учесници су добили по једну саксију цвећа као успомену на данашњи догађај.
Еко-квиз је пратио трочлани жири: Милорад Јањушевић, наставник биологије; Александра Савић. психолог и Миленка Стојић, наставник географије. Жири и ученици, асистенти водитеља (за фотографије и за бележење бодова на табли) су такође награђени са саксијом цвећа.
На позив директора школе, екипа ТВ 5 је снимила прилог о квизу.

Еколошка секција прави ботаничку башту у дворишту Школе