m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

КРОС РТС-а

Ученици и наставници наше школе придружили су се најмасовнијој атлетској манифестацији у Србији, Кросу РТС-а. Традиционално, деца предшколског узраста и ђаци свих основних и средњих школа трчали су кругове на школским игралиштима.

Сви такмичари су успешно завршили своје трке. Ученици су показали добру физичку спрему и развијен спортски дух, што је и најбитније приликом одржавања оваквих атлетских надметања. Ученике су бодриле њихове учитељице и учитељи од 1. до 4. разреда, као и наставници физичког и здравственог васпитања Татјана Мијаиловић и Владимир Аничић. Сви они су заслужили похвале, као и ученици, нарочито они најбржи…

Иначе, у Ужицу је трчао 291 ученик од предшколског узраста до осмог разреда, у тркама на 200 до 600 метара, у зависности од узраста. Они који су заузели прва три места по узрасту су добили дипломе.

Овогодишњи крос РТС-а сматра се најмасовнијим. Кроз циљ jе прoшло између 400-450 хиљада тркача. Учесници су била она деца чија је то жеља и нису ослобођена часова физичког васпитања. Главни мото кроса „Kроз Србију“ јесте“ Спорту и школи, да. Странпутици, улици, насиљу и дроги, не“. Коначни резултати биће познати у уторак 26. септембра. За најбрже је обезбеђена диплома Радио Београда, који наредне године слави 100. рођендан. Победницима у више категорија трчања подељена су признања, уз истицање да је крос РТС-а постао симбол издржљивости, упорности и спортског духа, те да су многе генерације спортиста прошле кроз ову трку, постављајући стандарде за будуће такмичаре.