m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

О школи

Лична карта школе

Основна школа „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у граду. Пета, како се популарно звала, основана 1976. године као „подстанар“ у Основној школи „Душан Јерковић“. Од 1978. године уселила се у нову модерну зграду у МЗ Крчагово.

Број ђака током деведесетих година прошлог века био је у константном порасту, чак до цифре од 1 400 ученика. У првој декади новог века, очигледан је пад броја уписаних ученика.

Са поносом истичемо учешће у пројекту Обогаћени једносменски рад, школског листа „Петица“, химне, традиције у хорском певању, фолклору инклузивном приступу у настави… До сада, школа је увек била спремна на сарадњу и размену искустава.

Делатност:

  • основно образовање
  • предшколско образовање
  • продужени боравак

Свој рад Школа базира на Закону о основама система образовања и васпитања, Закону о основној школи и својим стратешким плановима развоја. Важећи Школски развојни план је за период 2012/2017. Ово је трећи по реду стратешки документ којим смо дефинисали општи циљ: Развијати потенцијале ученика и наставника као креаторe и промотерe одрживог развоја и инклузивног друштва, високо се позиционирајући у локалној заједници као модел.

Где се налазимо?

Основна школа „Слободан Секулић“ припада месној заједници Крчагово, у улици Норвешких интернираца 18.