m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

БОРАВАК У ШВАЈЦАРСКОЈ

Ученици и наставници наше школе, заједно са осталим из ужичких школа, и ове јесени бораве у Швајцарској, захваљујући „Песталоци“ фондацији и „Ужичком центру за права детета“. Дечје село „Песталоци“ налази се у малом месту Троген. Некада је то било место за децу која су изгубила родитеље у Другом светском рату. Данас, ово место служи да нас научи да промишљамо на други начин, да упознамо друге културе и да научимо више о дечјим правима и правима човека.

Из наше школе отпутовали су ученици Милена Пејић, Јана Драшкић, Данило Kнежевић, Оливера Удовичић, Димитрије Мијаиловић, Маша Виторовић, Андрија Видић и Алекса Арсенијевић, као и две супервизорке Весна Богосављевић, педагошкиња и наставница грађанског васпитања и Јелена Чавић, наставница енглеског језика.

На радионицама се учи кроз игру, подстичу се промишљање и жеља за стварањем.

Такође, ученици присуствују групним радионицама са децом из других држава, где се боље упознају и уче о њиховим културама, а они о нашој. Викендом обилазе знаменитости Швајцарске. До сада су обишли Технораму у којој су видели доста занимљивих и поучних ствари. Били су и на Алпима, обишли врх Хохер Kастен, одакле су погледи  невероватни и прелепи. У повратку ка селу обишли су место Апензел, где су имали слободно време за разгледање и куповање сувенира.

Тек су пет дана овде, али су се, кажу, већ навикли и уживају. Никад им није досадно, јер у селу има доста занимљивих садржаја које могу да посете, а у кући у којој бораве увек има посла. Јер ученици уче и да се осамостале, сами припремају оброке и за собом перу судове и сређују кухињу!

„Јављамо вам се са даљим утисцима, велики поздрав из Швице!“

Писале Милена Пејић и Оливера Удовичић