m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА „ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“

Дечија недеља у нашој школи обележена је низом активности. Сви ученици су узели учешће у активностима у складу са својим узрастом и могућностима. Под слоганом „Велико срце деце Србије“, Дечија недеља је подстакла машту наших најмлађих ученика да поделе поруке пријатељства са својим другарима, да поклоне другу књигу али и да се сете својих бака и дека који су им узор и да то прикажу кроз ликовни рад.

Трећаци и четвртаци правили су одељенске „слагалице пријатељства“, и на тај начин показали да у „велико срце деце Србије“ најлепше се слаже пријатељство јер у срцу сваког детета највише места за другарство има.

Једна од активности у ИО Љубање био је и маскенбал ученика сва четири разреда. У оквиру Дечије недеље ученици су посетили и културне установе у нашем граду и учествовали на радионици у Градској галерији, а у Народном музеју, кроз изложбу у Јокановића кући, прошли занимљивим „Хобијем по свету“ којим их води Мали Принц. У наредном периоду посетиће и Народно позориште поводом овогодишње Ревије представа за децу -„Октобарске чаролије“.

У Дечијој недељи нисмо заборавили колико је важан спорт и дружење на спорстским теренима, па смо организовали међуодељенске турнире у разним екипним спортовима.

Круна овонедељних активности биће учешће наших ученика трећег и седмог разреда на манифестацији коју организује Добровољно ватрогасно друштво – „Ватрогасне игре без граница“ и учешће свих разреда на кросу у организацији Црвеног крста „Трка за срећније детињство“.

Ова Дечија недеља била је богата активностима, трудићемо се да свака наредна бити још боља.

РУКОВОДИЛАЦ ДЕЧЈЕГ САВЕЗА

Драгина Арсенијевић