m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У ЗЛАКУСИ

Трећи по реду Михољски сусрети села одржани су 23. септембра у Злакуси. Манифестација је, као и претходне две године, окупила представнике 23 сеоске месне заједнице у такмичарском, ревијалном и излагачком делу програма.

И наша школа је узела учешће у овој манифестацији. Сусрете је поздравио директор школе Александар Урошевић, а по други пут најбоља екипа била је екипа МЗ Љубање, где наша школа има своје издвојено одељење.

Сусрете села и ове године подржало је Министарство за бригу о селу са 500 хиљада динара, колико је за ову намену издвојио и град Ужице.

Михољски сусрети имају за циљ да обогате и оплемене живот људи у селима. Као посебно значајно је учешће великог броја деце и младих. Готово сва деца из сеоских школа учествују на литерарном и ликовном конкурсу, чије теме су у вези управо са селом, а за најбоље су обезбеђени и лепи поклони. Поред тога млади учествују у спортским дисциплинама.

Велики број људи из локалне самоуправе и месне заједнице домаћина укључен је у саму организацију манифестације, а посебно значајно је ангажовање Црвеног крста Ужице, Туристичке организације Ужице и РРА Златибор.

Програм се одвијао у три дела, такмичарском, где су се представници наших села такмичили у заборављеним спортским дисциплинама као што су надвлачење конопца, бацање камена у даљ, али и у шаху, фудбалу, стоном тенису. Други део је био ревијални у оквиру ког су наступиле фолклорне и певачке групе. Трећи део је излагачки, где су локални произвођачи традиционалних производа и домаће радиности имали прилику да изложе своје производе.