m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

„ОКТОБАРСКЕ ЧАРОЛИЈЕ“

Ученици четвртог разреда, у пратњи својих учитељица Виолете Ђоковић, Софије Срндаћевић и Драгине Арсенијевић, посетили су Народно позориште у нашем граду. Имали су прилику да, у оквиру 7. ревије представа за децу – „Октобарске чаролије“, на великој сцени погледају представуВасилиса Прекрасна“, коју изводе глумци ужичког позоришта. „Василиса Прекрасна“ није само бајка о царевим синовима и змајевим, већ је то једна поучна прича која кроз борбу добра и зла показује да појединац може прменити свет на боље, само ако то јако жели и у то верује. Мало је рећи да су деца уживала, а то је и доказао громогласан аплауз препуне сале.

По завршетку представе ученици су посетили Народни библиотеку Ужице. Кроз едукативно и занимљиво предавање које су им одржали запослени, упознали су се са сваким сегментом библиотеке. На Дечијем одељењу су имали прилику да виде, поред актуелних књига за децу, и књиге које су јако вредне и које се само могу видети у јавним (градским) библиотекама. Највише пажње им је привукла књига на Брајевом писму, а љубазни библиотекари су им дозболили да је и додирну и покушају да схвате како слепи и слабовиди читају. На Одељењу периодике упознали су се са начином чувања часописа и новина,а на Позајмном дељењу за одрасле посебно су се заинтересовали за Завичајно одељење и одељак са стриповима. У Депоу си имали прилику да претраже старе часописе и новине и да пронађу у њима шта се све десило на дан рођења њихових бака и дека. По завршетку обиласка Депоа ушли су и у Књиговезницу где су видели како се књигама које су оштећене и похабане може вратити стари сјај.У холу библиотеке видели су изложбу „Младост је увек иста: ужичка омладинска периодика“. На крају наше посете љубазни домаћини су нас замолили да понесемо књиге које су они спремили за Малу бесплатну библиотеку на отвореном која се налази у Малом парку. Ово је била прилика да се и наши ученици упознају са начином функционисања овакве библиотеке. Књиге смо оставили и дали обећање да ћемо и ми донети књиге, а и позајмити неке када нам затребају.

Захвални смо запосленима у Народној библиотеци на гостопримству и што су нашим ученицима у овој посету представили, у најбољем могућем светлу, најстарију културну установу у нашем граду која је данас модерна установа и суграђанима нуди информације из свих области живота.