m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

ПОСЕТА МЕМОРИЈАЛНОМ ЦЕНТРУ НА БРДУ „ВРАНОВАЦ“

Неколико ученика шестог разреда, са члановима Друштва историчара Ужица, наставницима и ученицима ужичких основних и средњих школа, ишло је, 28.10.2023. године, на излет у Чачак и Краљево.

Посетили су манастир Жичу и обишли Меморијални центар  на брду Врановац, у атару села Пекчаница, са амбијенталном учионицом и сталном изложбеном поставком, где су одгледали документарни филм о Првом светском рату.

Том приликом одржан је парастос за 105 страдалих ратника Ужичког одреда Војске краљевине Србије у Великом рату, коме је присуствовало више од педесет ратних потомака.

Парастосу су присуствовали и Сања Лакић,  помоћница  министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николе Селаковића, представници Града Ужица и Краљева, борачких удружења и историчара са тог подручја.

Поред осталог, Раде Вукосављевић, мајор у пензији, одржао је предавање о херојској борби Српске војске 1915. године на овом ратишту.

Ученици и наставници су, у повратку, у Чачку, посетили Уметничку галерију Надежда Петровић, поводом 150 година од њеног рођења.

Међу нашим ученицима били су Лидија Ивановић, Алекса Бркић, Николина и Вукашин Арсић, у пратњи Наде Цветић, наставнице ликовне културе и Владане Абрамовић, наставнице музичке културе