m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

Школска слава СВЕТИ САВА

ПРОСЛАВА САВИНДАНА

         Извођењем химне Светом Сави, молитвом и резањем славског колача почело је обележавање школске славе. Ученици су извели пригодан програм у оквиру ког су показали своје глумачке способности и подсетили публику на српске обичаје и мудре речи Светога Саве. Потом су уручене награде ученицима, учесницима ликовног и литерарног конкурса.
            Нада Цветић, наставница ликовне културе, истакла је да су на конкурс стигла 162 рада (99 радова ученика млађих разреда и 63 рада ученика од 5. до 8. разреда). Жири су чинили врсни познаваоци ликовне уметности и успешни педагози: Маријана Тодоровић, дипломирана сликарка и професорка Уметничке школе у Ужицу, Горан Марковић, дипломирани графичар ликовне уметности, карикатуриста и наставник ликовне културе у Основној школи „Алекса Дејовић“ у Севојну, Марија Жунић, дипломирана сликарка и наставница ликовне културе у Основној школи „Душан Јерковић“ и Уметничкој школи у Ужицу. Чланови жирија најпре су начинили шири, потом ужи избор и на крају су оцењивали само десет радова Евровизијским начином гласања, распоређивањем поена од 1 до 7, а најбољим радовима доделили су по 8, 10 или 12 поена.
         У категорији млађих разреда прво место освојила је Ања Негројевић, ученица одељења IV1 (учитељица Мица Митровић), друго место Аделина Николић, ученица II2 (учитељица Јасминка Жунић), треће место Александра Маричић IV1 (учитељица Мица Митровић). Похваљен је рад Павла Ћитића, ученика одељења I1 (учитељица Марија Тошић).
          У категорији старијих разреда прво место припало је Анђели Лучић, ученици одељења VII2, друго место освојила је Нађа Трнавац ученица V1, а треће место Маша Градинчевић, ученица одељења V4. Похваљен је рад Јане Доганџић, ученице VIII1.
Литерарни конкурс је дугогодишња пракса школе, истакла је мр Јасна Филиповић, наставница српског језика која је доделила књиге награђеним ученицима. Тема је била „Свети Сава – живот и дело“. Прво место, у категорији млађих разреда, припало је Андреи Мелентијевић, ученици одељења IV3 (учитељица мр Љубица Аничић), друго место Мини Ивановић, ученици истог одељења, док је треће место освојио рад Далибора Спасића, ученика одељења IV2 (учитељ Милош Чолић). У категорији старијих разреда награђен је рад Марте Николић ученице одељења VI1.
         Александар Урошевић, директор школе, честитајући награђеним ученицима и њиховим педагозима – наставницима и учитељима, истакао је да нема доброг ученика без доброг учитеља као што је то управо био и Свети Сава. С тим у вези изразио је изузетно задовољство што је ове године Светосавска награда наше школе припала баш учитељици, колегиници која представља узор, образац и модел правог учитеља. Станојла Цветковић, наша Цака, је већину свог радног века провела у нашој школи. Своје знање и љубав уткала је у генерације успешних ученика. „За време свог школовања понела је титулу Ђака генерације. Тиха и предана, посвећена и истрајна, свакога дана нас појавoм и ставовима подсећа колико је часно бити Учитељ“, истакао је Урошевић.
            Присутни су се потом послужили житом и славским колачем, а дружење је настављено у Дечјем клубу и холу школе.