m

ОШ „Слободан Секулић“ саграђена је као пета по реду основна школа у Ужицу. Припадамо месној заједници Крчагово.

Норвешких интернираца 18,
31000 Ужице

+381 31 562 981 / +381 31 562 982

Top
Image Alt

„Шта детету треба да расте до неба“

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

У оквиру Дечје недеље, која се ове године обележава под мотом „Шта детету треба да расте до неба?!?“, у Основној школи „Слободан Секулић“ ученици првог разреда упознати су са Конвенцијом дечјих права. Чули су и читали песме из „Буквара дечјих права“, израђивали одељенске паное од шакица под називом „Цвет пријатељства“, осликавали школско двориште, поклањали симболичне поклоне (воћке, бомбоне, чоколадице) „Друг-другу у клупи“.

Ученици другог разреда такође су осликавали школско двориште и својим другарима поклањали од срца ситнице које их чине великим људима! Одељење  2-1 угостило је другаре из вртића  „Лептирић“ и том приликом је одржан заједнички час ликовне културе. На крају занимљивог дружења разменили су продукте рада.

Ђаци трећег и четвртог разреда, осим што су обновили све оно што су до сада научили о дечјим правима и значају обележавања ове недеље, правили су заставице на којима су мотиви у вези са дечјим правима. Заставице су окачене на плафоне у ходницима школе.

Трећаци су још  цртали и писали поруке првацима у срцу и организовали спортски дан- такмичење између одељења у разним спортским играма и вештинама.

Четвртаци су поруке првацима израђивали у облику цвета, а поклонили су им и одељенски пано „И ми смо били прваци“, са исечцима својих свезака или ликовних радова из првог разреда.

Поводом Дана града и Дечје недеље, наши предшколци су учествовали на традиционалном маскенбалу који организује Предшколска установа Ужице. Такође су цртали кредама на бетону, на тему „Деца су украс света“.

Кроз низ одржаних радионица и дружење ученици продуженог боравка другог разреда су закључили да Дечја недеља  значи љубав, здравље, другарство, креативност, игру…

Обележавање ове националне манифестације, које датира још од давне 1934. године,  завршено је заједничким пуштањем балона напуњених хелијумом у дворишту школе.