Home

Пријем предшколаца и првака

Објавио Администратор | Датум: сеп 02 2022

Дана 1. септембра 2022. године, ученици IV разреда, са својим учитељима припремили су пригодан програм добродошлице за будуће предшколце и прваке наше школе.

ЗДРАВИЦА ЂАКУ  ПРВАКУ

Добро дошао ђаче прваче,
у ново школско царство.
У њему влада учење и другарство! 

Дижем ову чашу
за све маме,
које су родиле
и одгојиле ђаке,
за нежне баке,
веселе деке,
поносне тате
и мале секе.

Део наше школе сада сте,
Добро дошли!
За осам година из ње
У нове висине већ сте пошли.
Све што учили,
Добро научили,
Све што радили,
Од успеха се сладили.
Успех до успеха низали.
Сваки домаћи
да урадите стизали.
Читање савладали лако,
математику исто тако.
Играли се даље до миле воље,
па шта ћеш боље?!
Сви се с тобом
поносили ђаче.
Здрав и жив био.
Сто година живео! 

Живели! 

Здравицом ђаку прваку и пригодном представом, коју су, у знак добродошлице, предшколцима и првачићима извели ученици садашњег четвртог разреда, дочекана је нова генерација ученика. Све најлепше у ђачком животу пожелео им је директор школе Александар Урошевић, а потом и члан Градског већа Ужица задужен за област праћења рада и функционисања месних заједница Владимир Синђелић.

У, чини се, никада пунијем холу школе, и родитељи и малишани певали су и играли уз познате дечје песме. Јунаци бајки кренули су у школу да уче читање и писање. Њихове догодовштине насмејале су новопридошле другаре. Као и ликови из познатих бајки „Црвенкапа“, „Снежана и седам патуљака“, „Трнова ружица“ и других, најмлађи су се на крају ухватили за ручице и похитали право код своје учитељице. Око стотину малишана распоређено је у две групе припремног предшколског програма код васпитачица Мирјане Познановић и Сузане Зекић. Првачићи су распоређени у три одељења које воде учитељице Марија Тошић, Дана Новаковић и Стана Курћубић. Нови ђаци уписани су и у ИО Љубање, а њих је дочекала учитељица Невена Мајић.

Задовољна, насмејана лица, по која сузица „тугица“, али и радосница, обележили су овај свечани дан и празник за сваког запосленог у Основној школи „Слободан Секулић“ или, ако је неком драже, Петој основној!

  Милош Чолић, мастер учитељ

Оставите коментар