Home

„Рестаурација екосистема“ одмах и сада!

Објавио Администратор | Датум: јун 04 2021

 

 6

„Рестаурација екосистема одмах и сада!“

Ученици ОШ “Слободан Секулић”, ИО Љубање, су јуче у дворишту школе, у сусрет 5. јуну, Светском дану заштите животне средине, који се ове године обележава под мотом „Помири се са природом и помози јој да се обнови“, посадили руже (беле и црвене), а у постојећем воћњаку, који иначе броји преко 380 садница јабуке, крушке и шљиве додали нове засаде поменутог воћа, као и саднице вишње и трешње. Кажу да једва чекају да све порасте и да роди, како би уживали у слатким плодовима свога рада.

Светски дан заштите животне средине (или околине) је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Овогодишња кампања је са циљем да нам свима пробуди свест о томе да је декада 2021-2030. крајњи рок да ублажимо, још боље зауставимо, неповратно разрушавање планете на којој живимо!

Сваке године за главно место прославе овог дана бира се други град. Влада земље која је домаћин или град домаћин у сарадњи са УНЕП-ом одређују тему догађаја. Осим теме, бирају се и слоган и лого који ће бити фокус свих информативних материјала и промотивних активности у вези са овим даном, о чему су ученици информисани пре саме акције сађења.

 др Бојана Удовичић
Милош Чолић

 

Оставите коментар