Home

Светски дан добровољних давалаца крви

Објавио Администратор | Датум: јун 14 2021

 

14

Поводом 14. јуна Светског дана добровољних давалаца крви у Свечаној сали Градске куће уприличен је традиционални пријем за добровољне даваоце крви из нашег града. Њима су уручени поклони Црвеног крста Ужице, а пријему су ове године присуствовали и ученици који су освојили прва три места на ликовном и литерарном конкурсу ” Крв живот значи”. 
Светски дан добровољних давалаца крви, свим даваоцима честитала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић. Пригодне поклоне Црвени крст Ужице обезбедио је и за ученике који су освојили неко од прва три места на литерарном и ликовном конкурсу ” Крв живот значи”. У категорији од првог до четвртог разреда награђени су ликовни радови Невене Миловановић из ОШ “Миодраг Миловановић Луне”, Иве Грбић из “Прве основне школе” и Алексе Давидовића ученика “Прве основне школе”. У категорији од петог до осмог разреда прво место освојила је Дуња Павловић из ОШ “Слободан Секулић”, друго Лена Ковачевић из ОШ “Нада Матић”, а треће Милица Недовић из ОШ “Слободан Секулић”.
Најбољи литерарни рад написао је Лазар Новаковић из “Прве основне школе”, друга је Неда Милосављевић из ОШ “Стари Град”, а трећа Магдалена Бабић из ОШ “Миодраг Миловановић Луне”. На овогодишњем пријему присуствовали су и представници наше школе наставница ликовне културе Нада Цветић и директор школе Александар Урошевић.

Оставите коментар