Home

„Да нам клима штима“

Објавио Администратор | Датум: јун 22 2021

1

 

Наша школа је учествовала на конкурсу Град и климатске променe, који је део двогодишњег програма „Да нам клима штима“. Програм је  покренула WWF Србија (Светска организација за заштиту природе Србија), а подржава га Влада Шведске.

Представљали су нас ученици  4.разреда  Дуња Бошковић, Мартин Смиљанић и Вукашин Цицварић. Од пристиглих 400 радова, њихов рад је ушао у финале међу 10 најбољих и учествовали су на завршном панелу 20. априла 2021.године.

Менаџерка програма, Душка Димовић, је изјавила:“ Деца, а пре свега основци су они којима би требало да посветимо највећу пажњу у образовању за ублажавање климатских промена јер од њиховог разумевања те теме, а пре свега различитих алата и знања која им пружамо, зависи на који начин ће они сутрадан моћи да квалитетно приступе решавању и прилагођавању на последице климатских промена које су врло извесне и реалне“.

Тим Зелени град је осмислио решење како да повећамо зелене површине у нашем граду и смањимо загађеност ваздуха, тако што би се гајиле биљке целе године у мини пластеницима на терасама, крововима зграда или двориштима.

Како су они то осмислили и представили жирију, погледајте у филму испод овог текста.

https://drive.google.com/file/d/1SA7J-rhnBh75T953UcKwD_gT0cWWKpa7/view?usp=sharing

Оставите коментар